Har äntligen införskaffat en baksten

min bakstenBaksten eller ugnssten är något jag har velat prova en längre tid men har aldrig riktigt fått tummen loss att köpa en men nu äntligen tog jag tag i saken och beställde en för att prova.

Jag bakar rätt ofta bröd som vi fryser in eller ja i alla fall det som blir över när vi har ätit klart men oftast bakar jag två bröd för att sedan frysa in det ena. Jag har läst rätt mycket positivt om de här så kallade bakstenarna eller ugnsssten och i går fick jag äntligen hem min beställning från Bagaren & kocken.

När jag väl fick hem den igår så var jag bara tvungen till att prova den direkt och mycket riktigt så blev resultatet slående. Sat** vad gott!. Det smakar som riktigt stenugnsbakat bröd eller i alla fall riktigt nära och konsistensen på insidan samt utsidan av brödet är helt perfekt precis som om brödet faktiskt var bakat i en stenugn.

Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så här himla bra och jag blev faktiskt väldigt förvånad hur en liten sak som detta kan göra så mycket för brödet. Ni som bakar bröd ofta ska helt klart prova en baksten för resultatet är himla bra.

Det finns lite sidor att läsa om just denna baksten som jag vill tipsa om.

Nu måste jag bara lära mig att men även våga ge mig på riktigt surdegsbröd också för det lär vara riktigt häftigt att baka på denna stenplattan. Jag har läst att det kan vara lite krångligt att få till ett riktigt gott surdegsbröd så det blir till att experimentera lite. Jag provade för något halvår sen men det resultatet blev inte bra alls och det slutade med att konsistensen blev fel men även att brödet smakade väldigt surt 🙁

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *