Miljömedvetna barn?

skräpEtt ämne som ligger mig nära hjärtat är miljön, jag älskar natur och djur på alla sätt. Jag kommer försöka få mitt barn till att uppskatta naturen men även respektera vad naturen har gett oss och vi måste värna om det som finns kvar.

Något som jag har förbjudit nära och kära är att köpa leksaker som är skräp dvs billiga skit leksaker som är tillverkade i billig plast som inte håller. Detta är ren skit som inte behövs och jag har även satt ett tak på antal leksaker mitt barn ska få när han t.ex. fyller år eller julklappar vid julen.

Varför frågar sig många?

Det finns inget värre än att se barn få två fulla sopsäckar med leksaker och det finns flera anledningar till det. För det första och värsta är att barn inte uppskattar sina leksaker, går en sönder finns där 30 andra leksaker att välja mellan och lär sig inte att vara rädd om sakerna. Det är även helt onödigt i ren miljösynpunkt samt att vi lär våra barn att överkonsumera vilket leder till större miljöpåverkan.

Nä säg till dina nära och kära att de i stället ska lägga ihop pengarna och köpa något dyrare och vettigare som har kvalitet, det tjänar vi alla på.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *